Portfolio

GLR Web App

Dit is een eindproject wat ik en twee klasgenoten voor het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben gemaakt. Om af te studeren kregen we in januari de opdracht om een product naar keuze te maken. Wij hebben hier voor een webapp gekozen aangezien school nog niet in bezig was van zo'n dergelijke app.

We zijn in januari begonnen met de concepten en de ontwerpen van de app. Dit was een uitdaging aangezien wij nog nooit een app hadden gemaakt en dus niet goed wisten waar we rekening mee moesten houden.

Toen de ontwerpen goedgekeurd waren konden we beginnen aan het bouwen van de app. Dit was wederom een grote uitdaging aangezien we dit nog nooit geleerd hadden. We hebben toen besloten om de app te bouwen in de programmeertaal Sencha Touch 2.
Het is een vrij eenvoudige programmeertaal maar je moet er wel handigheid in krijgen, en dit duurde wel even. Uiteindelijk hebben we er een mooi eindproduct van kunnen maken. Om de webapp te bekijken kan je onderaan op de link klikken.

Promotie:
We waren alleen nog op zoek naar een goede manier om de app te presenteren voor alle leerlingen. Na enig brainstorm werk kwamen we op thisisatakeover.nl. Het plan was om 600 Toy Soldiers van een kaartje met QR-Code en link te voorzien en deze door de gehele school te zetten.

Het idee was een groot succes. Alle leerlingen hadden de Toy Soldiers meegenomen en het was het woord van de dag. Tijdens onze drie dagen durende expositie kwamen er ook veel leerlingen naar onze stand met de opmerking: 'Dus jullie zijn van die Toy Soldiers?!' En dat hoor je natuurlijk graag.

Een mooie afsluiting van deze opleiding was het zeker!www.thisisatakeover.nl> Share:

Contact

  • Jorik Rovers
  • E: